انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

وبلاگ اصلی انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

وبلاگ اصلی انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

شب یوری

 شب یوری چیست؟ 

یوری الکسی ‌یویچ گاگارین  کیهان‌ نورد روسی و متولد ۹ مارس ۱۹۳۴ میلادی، نخستین فضانورد جهان است.

یوری گاگارین در روز ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ توسط فضاپیمای وُستوک-۱ به مدت ۱۰۸ دقیقه مدار زمین را یک دور بطور کامل پیمود. عصر سفرهای فضایی انسان با این پرواز آغاز گشت. درست20سال پس از این پرتاب در تاریخ12آوریل 1981 اولین سفینه فضایی با نام سفینه کلمبیا در مدار زمین قرار گرفت
یوری گاگارین در ساعت نه و هفت دقیقه صبح روز چهارشنبه ۱۲ آوریل ۱۹۶۱ به وقت مسکو، از پایگاه فضایی بایکونور با فضاپیمای وستوک-۱   به عنوان نخستین فضانورد جهان به مدار زمین پرواز کرد.
گاگارین پس از ۱۰۸ دقیقه پرواز و یک دور گردش کامل در مدار زمین، در ۲۶ کیلومتری جنوب غربی شهر انگلس در منطقه ساراتوف فرود آمد. این نقطه از منطقه پیش‌بینی شده برای فرود فاصله زیادی داشت و کسی برای استقبال از او حاضر نبود.   همسر جنگلبان محلی و نوه ۶ ساله‌اش اولین کسانی بودند که گاگارین را پس از فرود دیدند. یوری گاگارین ماجرا را این گونه تعریف می‌کند:
    «آنها وقتی مرا با لباس و کلاه فضایی و چتر نجاتم دیدند، ترسیدند و عقب رفتند. من به آنها گفتم نگران نباشید من هم !مثل شما شهروند شوروی هستم، همین الان از فضا برگشتم و دنبال تلفن می‌گردم که به مسکو زنگ بزنم.»
یوری گاگارین پس از بازگشت به زمین، بلافاصله تبدیل به ستاره‌ای جهانی شد. او به کشورهای گوناگون از جمله ایتالیا، چکسلواکی، بریتانیای کبیر، آلمان، مجارستان، فرانسه، بلغارستان، غنا، کوبا، مکزیک، برزیل، نروژ، هند، مصر، لیبریا، کانادا و ژاپن سفر کرد و مورد استقبال رسمی مقامات و هوادارانش قرار گرفت.
در روز ۲۷ مارس سال ۱۹۶۸، هواپیمای میگ-۱۵ یوری گاگارین و مربی پروازش طی یک پرواز تمرینی دچار سانحه شد و سقوط کرد و هردو سرنشین آن کشته شدند.علت حادثه معلوم نیست.


 اکنون همه سال مردم از سراسر جهان دور هم گرد می آیند و سالگرد این دو پرواز تاریخی را در کنار هم جشن می گیرند.
در مراسمی که با نام "شب یوری"در سرتاسر جهان برگزار میشود
از چهار سال پیش تا کنون هر ساله در بسیاری از نقاط جهان با برگزاری مراسم و برنامه‌های علمی ویژه، این شب به یادماندنی گرامی داشته می‌شود.این مراسم با هدف آشنا کردن عموم مردم با فناوری فضا و نقش آن در زندگی روزمره‌ی انسان‌هاست. همچنین مردم جهان در این مراسم از جهانیان می‌خواهند تا فضای ماوراء جو  در خدمت پیشرفت و آسایش زندگی انسان باشد.
 سال پیش این مراسم در بیش از 49 کشور جهان برگزار شد. و مردم 135 شهر جهان شاهد برگزاری این مراسم در شهرهای خود بودند .در ایران نیز در شهرهای اهواز،چابهار،زاهدان،سیستان و بلوچستان و اصفهان برگزار شد

رویت اینترنتی ماه

پخش زنده اینترنتی سطح ماه در اصفهان
در این برنامه کاربران می توانند به مدت دو ساعت از نگـاه تلسکوپ رصد خانه کوثر و با زمینه ای از بناهای تاریخی اصفهان به صورت آنلاین سطح ماه را مشاهده کنند .
واحد مرکزی خبر:برنامه پخش زنده اینترنتی سطح ماه در اصفهان اجرا می شود .

روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان اعلام کرد بـا همکاری رصدخانه کوثر اصفهان درقالب طرح 100 ساعت نجوم ، برنامه ای برای معرفی جلوه های میراث فرهنگی اصفهان با پخش زنده اینترنتی از سطح ماه برگزار می کند .

در این برنامه کاربران می توانند به مدت دو ساعت از نگـاه تلسکوپ رصد خانه کوثر و با زمینه ای از بناهای تاریخی اصفهان به صورت آنلاین سطح ماه را مشاهده کنند .

با توجه به محدودیت شمار مشاهده کنندگان آنلاین به 10 هزار کاربر ، علاقه مندان می توانند با مراجعه به نشانی www.universealive.com/reg نام نویسی کنند .

پس از نام نویسی ، یک نامه الکترونیکی شامل نـام کاربری ، رمز عبور و نحوه استفاده از برنامه برای ثبت نام کننده ارسال می شود .

کاربران برای استفاده از این برنامه به امکاناتی مانند رایانه متصل به اینترنت با سرعت معمولی ، مـرورگرهای mozilla firefox یا intrenet explorer ،‌ نـرم افـزار real player بـرای شنیدن صدای کارشناس و یاهو مسنجر نیاز دارند .

علاقه مندان به استفاده از این برنامه می توانند پرسش های خود را به نشانی
info@universealive.com ارسال یا به پیامک 30002337001111 پیامک ارسال کنند .

به نقل از سایت:www.asriran.com

تقسیم بندی علم نجوم

       به نام خدا
نجوم چیست؟نجوم دانشی است که به مشاهده و مطالعه پدیده های خارج و داخل جو زمین میپردازد.و به بررسی ومطالعه منشا،تکامل و خواص فیزیکی و شیمییایی اجرام مشاهده شده در آسمان و فضا و به طور کلی جهان می پردازد.
به عنوان یک تقسیم بندی از این کهنترین دانش بشری میتوان به زیرشاخه های زیر اشاره نمود:
1.کیهان شناسی:یا بررسی فلسفه عالم
2.نجوم ماورا کهکشانی:به بررسی کلیه اجرام ماورا کهکشان ما می پردازد.دو شاخه برای این علم در نظر گرفته میشود
الف:بررسی اجرام نزدیکتر
ب:بررسی اجرام عمقی
سوپرنوا(ابرنو اختر)،کوازارها،کهکشانهای رادیویی و  سحابی ها وخوشه های کهکشانی از این قبیل اجرام هستند. 

 3 .نجوم کهکشانی:به بررسی ساختار کهکشانها با اولویت کهکشان مرکز آدم(راه شیری)میپردازد
4.اختر فیزیک و نجوم:به مطالعه فیزیکی ستارگان میپردازد
5.سیاره شناسی
6.سیاره شناسی خارجی:به یافتن سیارات خارج از منظومه خورشیدی میپردازد.این شاخه از نجوم با در اختیار قرار دادن نجوم زیستی،اختر فیزیک،سیاره شناسی ،شیمی زمین،شیمی نجوم،و زمین شناسی نجومی به یافتن سیارات جدید در منظومه های جدید می پردازد.
7.زمین شناسی نجومی
8.آسترومتری:علمی که به محاسبات دقیق و توضیحات مربوط به مکان و حرکات اجرام نجومی اعم از ستاره و سیاره و.. میپردازد.نتایج این علم در دستیابی به منشا و کهکشان راه شیری و منظومه شمسی و در نهایت جهان بسیار حیاتی است
9.شیمی نجوم
10.نجوم زیستی
این دسته بندی از علم نجوم صرفا به دلیل گستردگی بسیار این علم میباشد.نظر به این گستردگی و نیاز به بررسی دقیق و عمیق تمام مباحث فوق برای دستیابی به نظریه ای یکپارچه برای درک جهان این دسته بندی ارائه شده است .اما هیچ کدام از این علوم به تنهایی قادر به توصیف هیچ قسمتی از این دنیا نیست.پس آنچه که اهمیت می یابد ارتباط بین دانشمندان این علوم می باشد.شاید به همین دلیل است که منجمین قرابت بیشتری دارند.تنها یک خورشید پیش روی ماست که بررسی اش کنیم.تنهایک قمر است که خسوف ایجاد میکند.و این اتفاق هر سال تنها در یک جای این کره پهناور اتفاق می افتد و همه علاقمندان به آن را گرد هم می آورد.این یک ارزش محسوب میشود.تمام دانشمندان و مردمان علاقمند از سرتاسر دنیا در یک نقطه گرد می آیند و به یک چیز خیره میشوند.این گرد هم آمدن آنقدر ارزشمند هست که بخواهیم یک سال را به این نام سپری کنیم.
در سال جهانی نجوم به سر میبریم و آنچه که ارزش دارد این با هم بودنها به عنوان انسانهایی بسیار کوچک مقابل اراده خداوند_ یعنی همان جهان پیش روی ما_است.

                      انجمن علمی نجوم راه شیری دانشگاه رازی