انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

وبلاگ اصلی انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

وبلاگ اصلی انجمن نجوم آماتوری دانشگاه رازی کرمانشاه

او یک زن منجم است!

        اولین فضانورد ایرانی

انوشه انصاری  در 21شهریور1345 در مشهد مقدس چشم به جهان گشود. وی  کاوشگر و رئیس انجمن گردانندگان شرکت فناوری ارتباط از راه دور (TTI) است.

وی در سال 1363به همراه خانواده‌اش به  آمریکا مهاجرت کردند. انوشه مدرک کارشناسی خود را در رشتهٓ مهندسی الکترونیک و علوم رایانه (EECS) و مدرک کارشناسی ارشد خود را درزمینهٓ مهندسی الکترونیک اخذ کرده‌است. او در حال حاضر مشغول طی کردن دوره‌ای در دانشگاه سوئین‌بورن است تا بتواند دومین مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتهٓ  ستاره شناسی دریافت کند.

 او از بنیان‌گذاران یک شرکت مخابراتی در آمریکا به نام تی.تی.آی (TTI) بوده که اکنون تحت مالکیت سنوز نتورک قرار دارد. 

انوشه انصاری به همراه برادر همسرش در سال ۲۰۰۳میلادی  جایزهٓ ۱۰میلیون‏دلاریِ سالیانهٓ «انصاری اکس-پرایز» (Ansari X-prize) را بنیان نهاد. هدف از این جایزه تشویق بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و ورود به بازار سفرهای فضایی است که تا پیش از این در انحصار تعداد انگشت‌شماری از دولت‌ها بوده‏است. 

انوشه همیشه عاشق فضا و فضانوردی و همواره  درپی راه یافتن به  فضا بوده‌است.

در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵ (۸ مه ۲۰۰۶)،  سازمان فضایی روسیه به‏طور رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری به‌عنوان اولین زن  گردشگر فضا در یکی از پروازهای فضاپیمای  سایوز، که برای بهار ۱۳۸۵ برنامه‌ریزی شده‏بود، به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما پس از رد صلاحیت داوطلب ژاپنی، به دلایل پزشکی و جا ماندن او از مأموریت ،قرار شد انوشه انصاری در 23 شهریور 1385 با این گروه همراه شود.

وی اولین  فضانورد ایرانی دنیاست و اولین زن کیهان‏گرد و چهارمین نفری است که هزینهٓ سفر فضایی خود را پرداخت کرده‌است. انصاری ترجیح می‌دهد درمورد خود از عنوان «فضانورد همراه» به‏‏جای واژهٓ «گردشگر فضایی» استفاده کند.

فضاپیمای سایوز (مأموریت سایوز تی‌ام‌ای-۹) در صبح روز دوشنبه  18 سپتامبر سال  2006 از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان به فضا پرتاب شد. دو روز پس از قرار گرفتن در مدار زمین، در ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۶ با موفقیت به ایستگاه بین‌المللی فضایی ملحق شد و اقامت ۹روزهٓ انوشه انصاری در ایستگاه فضایی آغاز شد. 

سرانجام پس از ۹ روز اقامت و پژوهش در ایستگاه بین‌المللی فضایی، انوشه انصاری در سحرگاه ۷ مهر ۱۳۸۵ مصادف با ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۶ میلادی به همراه دو تن از فضانوردان ساکن ایستگاه، به زمین بازگشت و پس از فرود وی در 90کیلومتری شمال آرکالیک در قزاقستان با استقبال گرم خانواده‌اش، ازجمله همسرش حمید، و مقامات محلی و مسئولان سازمان فضایی روسیه مواجه شد. وی پس از معاینات پزشکی، با بالگرد برای مراسم خوش‌آمدگویی به شهر قُستانای (در قزاقستان) منتقل شد.

انوشه انصاری در طول ۹ روز اقامت خود در ایستگاه بین‌المللی فضایی مجموعه آزمایش‌های علمی زیر را برای آژانس فضایی اروپا انجام داد:

  • پژوهش درمورد علل کم‌خونی؛
  • تأثیر تغییرات ماهیچه‌ای بر کمردرد؛
  • تأثیر تشعشعات فضایی برروی فضانوردان ساکن در ایستگاه بین‌المللی فضایی و گونه‌های میکروبی که در آن ایستگاه پرورش داده شده‌اند.  
  • انوشه انصاری مؤسسهٓ خیریهٓ «بنیاد اَهورا» (Ahoora Foundation) را همراه برادر همسرش، جمشید انصاری، اداره و حمایت مالی می‌کند.[نیازمند منبع]

     

  • او همچنین به‏همراه امیر و حمید انصاری در حوزهٓ خانه دیجیتال (Digital Home)، شرکت پرودیا سیستمز را با هدف راه‏اندازی یک سیستم پیشرفته برای آمیختن و استفادهٓ سهل‏تر از محصولات و فایل‏ها و تولیدات ابزار خانگی دیجیتال مانند ویدیو و صدا و فیلم تأسیس کرد، که در تگزاس و در هندوستان دفاتر رسمی دارد 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد